Case Stories

Varför väljer man en viss produkt framför alla andra? I våra case stories berättar användare om sina egna erfarenheter. Varför de valde en ergonomisk mus, och hur det har hjälpt dem.

RollerMouse har ersatt min vanliga mus

Först gillade Kristian Baycroft inte riktigt RollerMouse, men efter att ha lärt sig använda den, och efter att ha börjat använda den dagligen, ändrade han uppfattning. “Den är bekväm att använda och har ersatt min vanliga mus”, säger han.

Motverka tennisarmbåge med en vertikal mus

Jim Chapman är ingenjör och arbetar för The Defence Science and Technology Laboratory. Efter att ha spenderat många timmar framför sin PC, har Jim utvecklat tennisarmbåge. Ett tillstånd som kan orsakas av en dålig arbetsposition för armen och repetetiva rörelser vid användning av en datormus. 

Goda råd mot tenosynovit i handleden

Efter att Matt Faulkner i många år hade arbetat upp till tolv timmar om dagen med ljudproduktion vid sin dator, började han få problem med senorna i handen, som gjorde det svårt för honom att arbeta. Läs hur Unimouse gjorde en stor skillnad i hans kamp mot smärtorna.

Motverka RSI med Unimouse

De flesta människor spenderar många timmar framför datorn varje dag, vilket kan orsaka arm- och handledssmärtor. Läs om varför bedömningsansvariga Lana Dolan rekommenderar Unimouse till de flesta av sina klienter.

Filminspelning orsakade handledssmärta

Att vara kameraman, redigerare eller fotograf innebär många timmars redigeringsarbete framför datorn. Med dåliga arbetsredskap kan detta orsaka handledssmärta. Läs om hur justerbara Unimouse har motverkat smärtan.

Rörelse bästa receptet mot arbetsskador

Mer rörelse och variation på kontoret! Det är sjukgymnasten och ergonomen Tone Petrelius recept för att minska skador orsakade av arbete framför skärmar. ”Sitter du stilla i en timme har du suttit för länge.” slår hon fast.

Jyske Bank har åtagit sig att bekämpa repetitivt arbete

“Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång”, säger Sine Askov Møller, arbetsmiljökonsult i Team Working Environment på Jyske Bank. “De ska tycka om sitt jobb och inte behöva stå ut med överdriven fysisk eller psykisk belastning på arbetet.”

Välbefinnande i arbetet är en självklarhet hos TETRIX

Ninni led i flera månader av långvarig smärta i armen, och bara massage kunde ge henne kortvarig lättnad. Efter en månad med RollerMouse var Ninnis smärta i armen helt försvunnit.

Rollermouse räddar Monas jobb

Mona Östman är innesäljare på världsledande PC-tillverkaren Lenovo. Men när hon bänkar sig framför skärmen är det inte vid en vanlig mus ur det egna sortimentet: ”Jag hade inte kunnat jobba kvar utan Rollermouse. Då hade det varit kört.”

Så blev David av med smärtan.

David Carlsson är industridesigner och jobbar främst med 3D-visualiseringar. Två år efter sin utbildning kunde han i princip inte röra högerarmen. Han blev tipsad om RollerMouse och provade. Sedan dess är smärtan borta.

Spara tid på fotoredigering

Amit är fotograf och ägnar mycket tid åt att redigera foton som kunderna beställt. Läs om hur Amit och hans team har ökat produktiviteten med hjälp av Multimedia Controller PRO v2. Ett tillbehör för multimedia med programmera knappar som du kan använda till de kommandon du använder mest och skapa makron. På så sätt kan du enkelt och effektivt ersätta repetitiva knapptryckningar med endast en knapptryckning. 

Var bland de första som får våra nyheter

Ergonomi, produkter samt tips och tricks