Ergonomiska produkter

Det finns många fördelar med att använda ergonomiska arbetsredskap som exempelvis datormöss. Den rent hälsomässiga fördelen är att du får en bättre arbetsställning och därmed känner dig bekvämare. Och i takt med att komforten ökar kommer du att märka att de eventuella besvär som en vanlig mus orsakat minskar.
ergonomi

Bli av med värk, förebygg belastningsskador och jobba effektivare

Med en ergonomisk mus kan du förebygga och minska besvär och belastningsskador, så även om du ännu inte har känt av några musrelaterade problem är det en bra idé att använda en ergonomisk mus. Risken minskar nämligen för att du ska drabbas av allvarliga problem som karpaltunnelsyndrom, triggerfinger, tennisarmbåge och andra besvär som orsakas av upprepat klickande och monotont arbete. Du slipper sjukfrånvaro och dyra utgifter för massage och sjukgymnastik.

Här kan du läsa mer om de olika besvären

ergonomi

Förebygg sjukfrånvaro på arbetsplatsen ​

Även ur arbetsgivarens perspektiv finns det stora fördelar. Sjukfrånvaro är en kostsam affär. En undersökning* har visat att en veckas sjukfrånvaro kostar ett företag 10 000 kronor. Det innebär 2 000 kronor per arbetsdag i förlorad produktion och ökade utgifter. Många fall av sjukfrånvaro kan undvikas om företaget arbetar med hälsobefrämjande och förebyggande åtgärder som ergonomiska produkter. Det råder inget tvivel om att ergonomi är ett lönsamt fokusområde. Och oavsett vilken ergonomisk mus du väljer kostar den ungefär lika mycket som eller mindre än vad en frånvarodag gör.

Här kan du läsa mer om hur man förebygger sjukfrånvaro

*Källa: SINTEF / NHO rapport

Prova gratis i 14 dagar

Prova en ergonomisk mus som förebygger och minskar smärta och obehag i nacke, axlar, armar och händer.
Välj mellan RollerMouse och Unimouse.