Ergonomisk arbetsplats

Prova en av våra ergonomiska lösningar som hjälper dig till en bättre arbetsdag!

Den fasta arbetsplatsen

Vi på Contour Design utvecklar produkter som är anpassade för dig och ditt arbetssätt – och inte tvärt om. Det innebär att du erbjuds ergonomiska produkter som kan anpassas och justeras efter dina behov och preferenser. Alla våra ergonomiska lösningar kan anpassas och ger bra stöd och komfort – så oavsett om du helst jobbar med en enhandsmus eller med en centrerad får du en imponerande ergonomisk upplevelse.

Vilka har nytta av våra ergonomiska lösningar?

Lösningarna är tänkta för dig som vill optimera din arbetsställning med hjälp av bra alternativ till de traditionella produkterna. Oavsett om du har ett vanligt kontorsarbete och jobbar i Word och Excel eller om du jobbar mer kreativt i Adobe- eller CAD-program kommer du känna att komforten blir betydligt bättre med våra ergonomiska lösningar.

Du kan läsa mer om god ergonomi på kontoret här

Lösning med enhandsmus:

Ergonomisk arbetsplats med Balance Keyboard

Unimouse – Balance Keyboard – Balance Keyboard Wrist Rest

Om man säger Unimouse avser man också variation. Unimouse är vår prisbelönta datormus, vars justerbara design gör det enkelt att anpassa musens lutning och tumstöd så att det passar dig – och när det passar dig. Detta minskar risken för gripsmärtor och trycket på tummens nedersta led, vilket leder till färre belastningsskador. Unimouse är utrustad med hela sex programmerbara knappar och ett skrollhjul som ger din kreativitet fria tyglar. Unimouse finns för både höger- och vänsterhänta.

Balance Keyboard och det tillhörande handledsstödet minskar belastningen på handleder, händer och fingrar samt säkerställer en bra arbetsställning eftersom armarna blir korrekt placerade framför kroppen. Tangentbordet är ergonomiskt designat med justerbar lutning så att du kan välja den vinkel som passar dig bäst: negativ, neutral och positiv. Trots sin kompakta design har Balance Keyboard samma funktionalitet som ett fullstort tangentbord med genvägs- och mediaknappar samt ett numeriskt tangentbord. Handledsstödet är designat speciellt för Balance Keyboard och kombinationen är idealisk för dig som föredrar att använda en enhandsmus.

Lösning med centrerad mus:

Ergonomisk arbetsplats med RollerMouse

RollerMouse Red plus – Balance Keyboard

RollerMouse Red plus är till för dig som tillbringar större delen av arbetsdagen framför en eller flera skärmar. Den centrerade musen placeras framför tangentbordet. Du behåller händerna framför kroppen, arbetar med små nätta rörelser och sparar nacke, axlar, armbågar och handleder. Du kan enkelt skapa variation genom att använda båda händerna och du jobbar med större precision. Skräddarsy din RollerMouse Red plus så att den passar dig; anpassa knapparna och välj klickljud och markörhastighet.

Även till denna lösning används Balance Keyboard. Det ergonomiska tangentbordet med justerbara ben och lutningsfunktion kan ställas in i tre lägen: negativ, neutral och positiv. Om du ställer in tangentbordet i negativ vinkel får du den mest idealiska skrivställningen eftersom du kan slappna av i fingrarna. Trots sin kompakta design har Balance Keyboard samma funktionalitet som ett fullstort tangentbord med genvägs- och mediaknappar samt ett numeriskt tangentbord. Tillsammans med RollerMouse Red plus får du en ergonomisk arbetsplats som förbättrar din arbetsställning och ökar komforten.

Prova gratis i 14 dagar

Prova våra produkter som förebygger och minskar smärta och obehag i nacke, axlar, armar och händer.
Välj mellan RollerMouse, Unimouse och Balance Keybord.