Motverka tennisarmbåge med en vertikal mus

Jim Chapman är ingenjör och arbetar för The Defense Science and Technology Laboratory (DSTL). Efter att ha tillbringat många timmar framför sin dator och utfört arbete för försvarsministeriet har han utvecklat tennisarmbåge, ett tillstånd som kan orsakas av en dålig arbetsställning och repetitiva rörelser vid användning av datormus.

Jim Chapman

Ingenjör

The Defence Science and Technology Laboratory

Skaffa en vertikal mus

Efter en arbetsmiljörond då jag rekommenderades att använda en vertikal mus, ägnade jag lite tid åt att titta på de olika alternativen på nätet och provade några på vår avdelning för arbetshälsa. Jag kom slutligen i kontakt med Contour Design som erbjuder Unimouse, som är en helt anpassningsbar mus.

Passar en storlek alla?

Det är lätt att hitta en vertikal mus på marknaden, men en av de största utmaningarna är att hitta en som passar din handstorlek. Många ergonomiska mustillverkare låter dig välja små, medelstora eller stora alternativ, men med Unimouse är din handstorlek inte en särskilt stor fråga.

“Alla andra på marknaden försöker göra möss vars storlek passar alla, men det innebär att jag får anpassa mitt grepp till musen, vilket jag tycker är obekvämt. Unimouse har ett justerbart tumstöd, som gör det möjligt att anpassa musen till min hand, vilket gör Unimouse till det bästa alternativet för mig.”

" En tankeväckande funktion är den extra knappen i mitten som fungerar som ett dubbelklick. Jag använder den hela tiden, vilket avlastar min kropp "

En vertikal mus för en vänligare handskakning

En vertikal mus är utformad för att lätta på trycket för handleden. Den handskaknings-position som den tillåter är mer naturlig än det platta handläget som tvingas fram av en traditionell datormus. Det är därför många ergonomer betraktar vertikala möss som ett hälsosammare alternativ. I Jims fall var det dock inte bra med alltför mycket vertikalt.

”Några av de möss jag testade var väldigt upprätta och kändes onaturliga att använda. Vinkeln blir fel och kan inte justeras, men med Unimouse kan jag variera vinkeln, så den är bättre för min tennisarmbåge, men inte så upprätt att jag inte kan använda den på ett bekvämt sätt.”

Läs mer om Unimouse här

Dubbelklicka

Bättre hållning är den största fördelen med Unimouse, men den är också utformad för att underlätta livet på andra sätt. Det finns möjlighet att justera markörhastigheter och den är programmerbar med ett en valfri mjukvara som är gratis att ladda ner.

”En tankeväckande funktion är den extra knappen i mitten som fungerar som ett dubbelklick. Jag använder den hela tiden, vilket avlastar min kropp. När jag uttalar mig i rollen som ingenjör rekommenderar jag Unimouse. Den är robust, välutformad och min armbågsmärta är borta.”

Om DSTL

The Defense Science and Technology Laboratory (DSTL) säkerställer att innovativ vetenskap och teknik bidrar till försvaret och säkerheten i Storbritannien.

DSTL är en verkställande myndighet, sponsrad av Försvarsministeriet. 

Prova gratis i 14 dagar

Prova en Unimouse som förebygger och minskar smärta och obehag i underarm och händer.
Välj mellan Unimouse i kablad eller trådlös version och höger eller vänster hand.

DELA DENNA CASE STORY

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
account android arrow-alt-circle-down arrow-alt-circle-left arrow-alt-circle-right arrow-alt-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up author bars behance blogger buffer caret-down caret-left caret-right caret-square-down caret-square-left caret-square-right caret-square-up caret-up cart-menu-1 cart-menu-2 cart-menu-3 cart-menu-4 categories chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up clock close comments cookies copyright coupon-discount date-modified date-published discord double-arrows-down double-arrows-left double-arrows-right double-arrows-up dribbble envelope-open envelope eye facebook fax flickr foursquare github gmail google-drive grid-view hashtag hollow-ring homepage instagram ios level-down-alt level-up-alt line link linkedin list-view login logout long-arrow-alt-down long-arrow-alt-left long-arrow-alt-right long-arrow-alt-up medium messenger mobile-menu mobile phone pinterest place qq quote-left quote-right quotes reading-time-hourglass reading-time-stopwatch reddit rss scroll-to-top search shazam shopping-bag shopping-cart side-panel-opening-2-left side-panel-opening-2-right side-panel-opening-left side-panel-opening-right skype slack small-arrow-down small-arrow-left small-arrow-right small-arrow-up sms snapchat soundcloud spinner spotify stackoverflow sync telegram tiktok times-circle tinder trello tripadvisor tumblr twitch twitter viber vimeo vine vkontakte website wechat whatsapp windows wishlist xing yelp youtube zoom