Case: RollerMouse räddar Monas jobb

RollerMouse räddar Monas jobb

Mona Östman är innesäljare på världsledande PC-tillverkaren Lenovo och arbetar med stora företagskunder i Sverige. Hon sitter framförskärmen hela dagen och hanterar kontrakt, inköp, leveranser, produktinformation med mera. I datorbranchen blir plattformar och komponenter ofta ändrade, så Mona måste alltid hålla sig uppdaterad för att kunna erbjuda kunderna den optimala helhetslösningen. Men när hon bänkar sig framför skärmen är det inte vid en vanlig mus ur det egna sortimentet.

Mona Östman
Innesäljare
Lenovo

Mona from Lenovo

"RollerMouse hjälpte mot svåra nacksmärtor"

“Jag hade inte kunnat jobba kvar utan Rollermouse. Då hade det varit kört.”

Därför var det ingen diskussion eller svårighet att få Lenovo att köpa in en Rollermouse till Mona när hon började för sju år sedan. Då hade hon redan använt den i tre år på sin förra arbetsplats. ”Jag hade en period utan Rollermouse. Jag fick jätteont redan efter tre veckor.” Mona Östmans problem kom smygande med värk från nacken som spred sig ut i axlarna. Hon åt värktabletter, men när området väl blev inflammerat kunde Mona inte fortsätta jobba. ”Det brann i musklerna i nacken ner mot axlarna.”

female office worker working in front of a laptop

Värken tillbaka på en vecka

Hon blev sjukskriven i två veckor och fick träning och massage. Väl tillbaka på arbetsplatsen tog det bara en vecka så var värken där igen. Någon tipsade då om att prova Rollermouse. Det tog dock en vecka att komma överens med den och hur den fungerade: ”Efter första veckan var jag nära att ge upp. Det sitter i ryggmärgen hur du jobbar med en mus. Men under andra veckan var jag uppe i samma fart med Rollermousen. Och all värk försvann. Den är guld att ha. Jag förstår inte varför inte fler använder den. Det är ju en billig investering. På en eller två dagars sjukskrivning har arbetsgivaren tjänat in den.”

RollerMouse och centrerade möss här.

"Alla funktioner ligger rakt fram, med små rörelser hamnar jag rätt direkt på skärmen. Det är kortare väg till allt jag ska göra och jag blir helt enkelt effektivare."

Allt är centrerat

Mona Östman menar att den stora skillnaden gentemot vanliga möss är att allt är centrerat i förhållande till tangentbord och skärm, vilket ger en bättre arbetsställning och att jobbet går fortare: ”Jag behöver inte ut och flaxa med armen för att greppa en mus. Alla funktioner ligger rakt fram, med små rörelser hamnar jag rätt direkt på skärmen. Det är kortare väg till allt jag ska göra och jag blir helt enkelt effektivare. Det är ett produktivt hjälpmedel, ett verktyg som gör stor skillnad och inte bara en snygg sak. Alla som börjar få problem med värk borde testa. Du ska inte behöva äta värktabletter på jobbet,” säger Mona Östman

Man using the ergonomic centred mouse RollerMouse Red at his home office

Om Lenovo

Lenovos stora styrka är, att vi är en global verksamhet, som kan leverera standardiserade lösningar över hela världen. Vår kärnprodukt är datorn. Vi fokuserar inte på skräddarsydda tillbehör såsom ergonomiske produkter, säger Mona Östman.Lenovo grundades 1984 i Peking under namnet Legend. I 2005 köpte företaget IBM:s PC-division och är idag världsledare på PC med tillbehör. Företaget är tredje störst i världen på servrar och smarta telefoner. Omsätter 47 miljarder dollar och har över 57.000 anställda i 60 länder..

blank