Spara tid på fotoredigering

Amit Ghelani är certifierad Adobe Software-utbildare och äger Ghelani Studios i London, ett fotoföretag som är specialiserat på fotografering av evenemang och företagskonferenser. En annan specialitet är fotografering av indiska bröllop, där bröllopsgästerna kan beställa professionella foton från bröllopsmottagningen som tagits i en mobil fotoateljé.

Amit Ghelani

Professionell fotograf

Ghelani Studios

Ta kontroll över din arbetsprocess

“Indiska bröllop är färgstarka och helt underbara tillställningar där gästerna klär sig i fantastiska kreationer av traditionellt snitt. De vill ha ett minne av bröllopet och det är här vi kommer in i bilden. Det är ett fantastiskt sätt att jobba på med entusiastiska kunder som mer än gärna poserar framför kameran. Sedan redigerar vi fotona och trycker upp dem på plats medan kunderna väntar och då är det viktigt att ha en effektiv arbetsprocess.”

Redigering med Adobe Lightroom

Amit och hans team använder Adobe Lightroom för redigering och utskrift av de foton kunderna köper. Det är en effektiv programvara med ett enkelt men kraftfullt användargränssnitt.

“Även om man har en riktigt bra programvara kan det vara stressigt att jobba med foton medan kunderna väntar. Det finns många kortkommandon i Lightroom. Vårt jobb består ofta av en massa repetitiva moment så vi behöver verktyg som förenklar arbetet så mycket som möjligt. Vi behöver också kunna minimera vår felmarginal så att kunderna inte behöver vänta för länge.”

Contour ShuttlePRO

Contour Shuttle. Enkel att programmera. Överraskande effektiv

För ungefär åtta år sedan upptäckte Amit ShuttlePRO v2 och övergav snabbt de markeringar som han hade gjort på sitt tangentbord som angav de olika funktionerna i Lightroom.

“Contour Shuttle var ren sensation. Det faktum att jag nu enkelt kunde hitta mina favoritfunktioner i LIghtroom var en stor fördel. Vissa av våra processer är automatiserade vilket innebär att jag kan skapa makron. På så sätt kan jag utföra en rad kommandon med en enda knapptryckning på Shuttle och slipper en massa knapptryckningar på tangentbordet. Det sparar mängder av tid.”

"Det faktum att jag nu enkelt kunde hitta mina favoritfunktioner i Lightroom var en stor fördel. Vissa av våra processer är automatiserade vilket innebär att jag kan skapa makron. På så sätt kan jag utföra en rad kommandon med en enda knapptryckning på Shuttle och slipper en massa knapptryckningar på tangentbordet."

Nu kan jag koncentrera mig på kundservice

Med hjälp av en väl inkörd redigeringsprocess går det som en dans att använda Lightroom. Med ShuttlePRO v2 kan Amit dessutom hjälpa kunderna på ett sätt som han inte förväntat sig.

“Under konsulteringsprocessen, då kunderna väljer ut vilka foton de vill ha, använder jag Shuttle på ett mer okonventionellt sätt – som en fjärrkontroll. Jag vet vilka knappar jag ska trycka på och rent instinktivt vet jag hur jag ska presentera fotona på skärmen vilket öppnar dörren till litet mer personliga samtal med kunderna. Jag har full kontroll över redigeringen samtidigt som jag kan ta hand om kunderna utan att bli distraherad av datorn.”

Varför välja Contour Shuttle?

ShuttlePRO v2 är ett enkelt programmerbart tillbehör för redigering av video, ljud och bilder på PC eller Mac. Möjligheten att kunna skapa flera profiler för samma program betyder att ShuttlePRO lätt kan anpassas till många olika arbetsmiljöer. Amit uppskattar detta nästan lika mycket som de effektiva funktionerna.

“Vad är det mer som jag gillar med Contour Shuttle? Det fungerar varje gång. Man ansluter det med en vanlig USB-kontakt och det är robust. Ett pålitligt hjälpmedel i arbetet.”

För mer information om Contour Shuttle, klicka här
För mer information om Ghelani Studios, klicka här

DELA DENNA CASE STORY
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
account android arrow-alt-circle-down arrow-alt-circle-left arrow-alt-circle-right arrow-alt-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up author bars behance blogger buffer caret-down caret-left caret-right caret-square-down caret-square-left caret-square-right caret-square-up caret-up cart-menu-1 cart-menu-2 cart-menu-3 cart-menu-4 categories chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up clock close comments cookies copyright coupon-discount date-modified date-published discord double-arrows-down double-arrows-left double-arrows-right double-arrows-up dribbble envelope-open envelope eye facebook fax flickr foursquare github gmail google-drive grid-view hashtag hollow-ring homepage instagram ios level-down-alt level-up-alt line link linkedin list-view login logout long-arrow-alt-down long-arrow-alt-left long-arrow-alt-right long-arrow-alt-up medium messenger mobile-menu mobile phone pinterest place qq quote-left quote-right quotes reading-time-hourglass reading-time-stopwatch reddit rss scroll-to-top search shazam shopping-bag shopping-cart side-panel-opening-2-left side-panel-opening-2-right side-panel-opening-left side-panel-opening-right skype slack small-arrow-down small-arrow-left small-arrow-right small-arrow-up sms snapchat soundcloud spinner spotify stackoverflow sync telegram tiktok times-circle tinder trello tripadvisor tumblr twitch twitter viber vimeo vine vkontakte website wechat whatsapp windows wishlist xing yelp youtube zoom