Musarm och belastningsskador

Musarm är en åkomma som orsakas av långvarigt arbete med dator och mus.

Vad är musarm och belastningsskador?

Begreppen musarm och belastningsskador omfattar besvär som kan uppkomma i samband med monotona rörelser, översträckning, vibrationer, tryckpåverkan, stillasittande arbete eller obekväm arbetsställning. Upprepad belastning av muskler, ledband, senor och nerver kan orsaka många olika besvär i axlar, armar, handleder och händer. När man jobbar med en vanlig datormus håller man underarmen och handleden i en onaturlig ställning. Att förändra sitt arbetssätt och variera mellan olika datormöss kan i viss mån minska besvären om man har musarm.

Observera: Om du utvecklar symtom på musarm som kan vara relaterade till dina arbetsuppgifter bör du tala med din arbetsgivare eller ditt skyddsombud. Om du jobbar mycket vid datorn kan du undersöka om det finns någon möjlighet att byta arbetsuppgifter eller om du kan byta ut din vanliga mus mot en ergonomisk som kan bidra till att lindra besvären. Om symtomen inte försvinner bör du kontakta läkare.

Prova gratis i 14 dagar

Contours ergonomiska möss är designade för alla som sitter mycket vid datorn. Med våra ergonomiska möss kan du effektivisera arbetet, samtidigt som du motverkar de besvär som en vanlig datormus kan orsaka.