Contour Design är marknadsledande inom forskning, utveckling och design av ergonomiska datormöss som RollerMouse, Unimouse och Contour Mouse. Och i år kan vi feire 25-årsjubileum.

Vem är Contour?

Contour Design utvecklar kvalitetsprodukter som gör att människor kan arbeta säkert vid sina datorer utan risk för fysisk smärta eller skador. Vi tar hänsyn till människors skillnader, beteende och vanor i bra design. Ergonomi är inte en enskild lösning, utan snarare en kombination av bra och effektiv utrustning, variation, flexibilitet och bra vanor. Våra produkter erbjuder den allra bästa ergonomin och inspirerar till variation och förbättrade vanor.

Belastningsskador, musarm och andra musrelaterade skador kan undvikas med rätt utrustning, medvetenhet och förebyggande. Vår produkter har utvecklats inte bara för att lindra och undgå smärta, utan även för att förebygga den.

Produktutveckling

Contour Design Inc. grundades 1995 av Steve Wang och har sitt huvudkontor i Windham i New Hampshire, USA. Bolaget ansvarar för produktutveckling och den dagliga verksamheten i Nordamerika.

Ända sedan vi lanserade vår första ergonomiska mus har vi varit marknadsledande på området. Vår prisbelönta ergonomiska datormus – RollerMouse Red – är ett resultat av många års målmedveten forskning, utveckling och design. Vi har under åren lyckats förändra synen på ergonomiska datormöss, från att de uppfattats som redskap för några få till att bli redskap för alla som vill förebygga datorrelaterade skador. Det som får många att investera i en ergonomisk datormus är inte längre enbart att man vill behandla symptom utan att man vill förenkla och effektivisera vardagen. Contour Design utvecklar med andra ord ergonomiska redskap som förbättrar arbetsmiljön för de flesta människor.

Här finns vi

Contour Design Nordic har sitt huvudkontor i Ballerup, Danmark. Contour Design Nordic säljer och marknadsför sina produkter i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna och Frankrike.