Case: TETRIX impresses with wellbeing at work

Ninni led i flera månader av långvarig smärta i armen, och bara massage kunde ge henne kortvarig lättnad. Efter en månad med RollerMouse var Ninnis smärta i armen helt försvunnit.

Ninni Stenhäll
Försäljningschef
TETRIX Finland Oy

Många timmar framför skärmen

Ninni är försäljningschef för print i storformat och specialist på mässmontrar på TETRIX Finland Oy. Hon tillbringar fyra femtedelar av sina arbetsdagar framför datorn där hon jobbar med försäljning och vissa designuppgifter. Dessutom förpackar hon produkter och sköter posthanteringen.

coffee and laptop

"Smärtorna försvann helt och jag behöver inte längre få massage för problemen"

Rekommendation från lokal specialist

TETRIX är känt för sin höga kvalitet och pålitlighet och företaget är också mycket angeläget om att medarbetarna ska må bra. Varje månad kommer en massör och företaget får även regelbundet besök av en fysioterapeut. Ninni led av svåra armsmärtor i flera månader och den massagebehandling hon fick gav bara en viss lindring. Till slut blev det så illa att hon inte längre kunde bära tyngre föremål. En lokal specialist som läst en undersökning om ergonomi rekommenderade då att hon skulle börja använda en RollerMouse med ena eller båda händerna. Ninni började genast använda musen och lärde sig snart att jobba på ett bättre sätt. Snabbknapparna för kopiera och klistra in var särskilt behändiga eftersom Ninni ofta använder de funktionerna när hon jobbar i beställnings- och faktureringssystemet

man working remotely with an ergonomic mouse

Smärtorna försvann helt

Ninnis armsmärtor hade försvunnit helt när hon använt RollerMouse i cirka en månad. ”Smärtorna försvann helt och jag behöver inte längre få massage för problemen”, berättar hon. Till Ninnis glädje märkte hon också att hon kunde jobba betydligt effektivare. Har man en RollerMouse är det enkelt att använda flera program samtidigt. ”Jag kan rekommendera RollerMouse till alla oavsett vad man jobbar med. Min kollega började just använda en och är väldigt nöjd.”

Läs mer om våra centrerade möss

Ett effektivare sätt att arbeta

Det bästa sättet att åtgärda arbetsrelaterade ergonomiproblem är att kontakta en fysioterapeut för att få råd som utgår från ens egna specifika arbetsuppgifter, arbetsställningar och behov. Din fysioterapeut kan hjälpa dig att hitta ergonomiska arbetsverktyg, kroppsställningar och sätt att variera arbetet. RollerMouse förenklar arbetet framför datorn så att man kan jobba mer avslappnat med precisa rörelser eftersom man får en bättre arbetsställning. Att jobba förebyggande med ergonomi kan minska kostnaderna för hälsovård och sjukfrånvaro, vilka annars lätt kan skena iväg till flera hundra euro per dag för en arbetsgivare.

blank

TETRIX Finland

TETRIX Finland med kontor i Österbotten är en framstående leverantör av reklamtryck i storformat och mässmontrar. Företaget är specialiserat på nyckelfärdiga produkter för mässor och är Europas ledande leverantör av kompletta utställningsmontrar. I slutet av förra året införde TETRIX sex timmars arbetsdag på försök och man märkte då att samma jobb kunde göras effektivare när arbetsdagen förkortades och fritiden förlängdes.

blank