Amit Ghelani är certifierad Adobe Software-utbildare och äger Ghelani Studios i London, ett fotoföretag som är specialiserat på fotografering av evenemang och företagskonferenser. En annan specialitet är fotografering av indiska bröllop, där bröllopsgästerna kan beställa professionella foton från bröllopsmottagningen som tagits i en mobil fotoateljé.

Amit Ghelani
Professionell fotograf
Ghelani Studios

Ta kontroll över din arbetsprocess

“Indiska bröllop är färgstarka och helt underbara tillställningar där gästerna klär sig i fantastiska kreationer av traditionellt snitt. De vill ha ett minne av bröllopet och det är här vi kommer in i bilden. Det är ett fantastiskt sätt att jobba på med entusiastiska kunder som mer än gärna poserar framför kameran. Sedan redigerar vi fotona och trycker upp dem på plats medan kunderna väntar och då är det viktigt att ha en effektiv arbetsprocess.”

Redigering med Adobe Lightroom

Amit och hans team använder Adobe Lightroom för redigering och utskrift av de foton kunderna köper. Det är en effektiv programvara med ett enkelt men kraftfullt användargränssnitt.

““Även om man har en riktigt bra programvara kan det vara stressigt att jobba med foton medan kunderna väntar. Det finns många kortkommandon i Lightroom. Vårt jobb består ofta av en massa repetitiva moment så vi behöver verktyg som förenklar arbetet så mycket som möjligt. Vi behöver också kunna minimera vår felmarginal så att kunderna inte behöver vänta för länge.”

Editing with conotur multimedia controller

Contour Multimedia Controller. Enkel att programmera. Överraskande effektiv

För ungefär åtta år sedan upptäckte Amit Multimedia Controller PRO v2 och övergav snabbt de markeringar som han hade gjort på sitt tangentbord som angav de olika funktionerna i Lightroom.

“Contour Multimedia Controller var ren sensation. Det faktum att jag nu enkelt kunde hitta mina favoritfunktioner i LIghtroom var en stor fördel. Vissa av våra processer är automatiserade vilket innebär att jag kan skapa makron. På så sätt kan jag utföra en rad kommandon med en enda knapptryckning på Multimedia Controller och slipper en massa knapptryckningar på tangentbordet. Det sparar mängder av tid.”

Buy now
functions of contour multimedia media controller

"Det faktum att jag nu enkelt kunde hitta mina favoritfunktioner i Lightroom var en stor fördel. Vissa av våra processer är automatiserade vilket innebär att jag kan skapa makron. På så sätt kan jag utföra en rad kommandon med en enda knapptryckning på Multimedia Controller och slipper en massa knapptryckningar på tangentbordet."

Nu kan jag koncentrera mig på kundservice

Med hjälp av en väl inkörd redigeringsprocess går det som en dans att använda Lightroom. Med Multimedia Controller PRO v2 kan Amit dessutom hjälpa kunderna på ett sätt som han inte förväntat sig.

“Under konsulteringsprocessen, då kunderna väljer ut vilka foton de vill ha, använder jag Multimedia Controller på ett mer okonventionellt sätt – som en fjärrkontroll. Jag vet vilka knappar jag ska trycka på och rent instinktivt vet jag hur jag ska presentera fotona på skärmen vilket öppnar dörren till litet mer personliga samtal med kunderna. Jag har full kontroll över redigeringen samtidigt som jag kan ta hand om kunderna utan att bli distraherad av datorn.”

man with headset

Varför välja Contour Multimedia Controller?

Multimedia Controller PRO v2 är ett enkelt programmerbart tillbehör för redigering av video, ljud och bilder på PC eller Mac. Möjligheten att kunna skapa flera profiler för samma program betyder att Multimedia Controller PRO lätt kan anpassas till många olika arbetsmiljöer. Amit uppskattar detta nästan lika mycket som de effektiva funktionerna.

“Vad är det mer som jag gillar med Contour Multimedia Controller? Det fungerar varje gång. Man ansluter det med en vanlig USB-kontakt och det är robust. Ett pålitligt hjälpmedel i arbetet.”

För mer information om Ghelani Studios, klicka här

contour multimedia controller pro v2