En av de vanligaste frågorna om Contour Multimedia Controller PRO v2

Close up of Contour Multimedia Controller

published

DaVinci Resolve är ett verktyg för videoredigering tillgängligt för PC & Mac. Programmet har tagit marknaden med storm, bland såväl professionella som entusiastiska amatörer. Vi hör ofta kunder prata om det på mässor och vår kundtjänst får ofta frågor om kompatibilitet, från kunder som är intresserade av att köpa en Contour Multimedia Controller PRO v2, vår populära mediakontroll.

Om du ägnar dig åt videoredigering, kan det bli dyrt att köpa professionella mjukvaror som ofta kräver att du tecknar en prenumeration. En anledning till att DaVinci Resolve blivit så populärt är att det är helt gratis! DaVinci Resolve kostar inget att ladda hem och använda, ändå håller det högsta kvalitet eftersom det hänger ihop med Black Magic Design’s professionella hårdvara för redigering. Det är ett professionellt verktyg, som inte kostar någonting!

 Så varför är det gratis? Svaret är lätt: börja använda mjukvaran, och som videoredigerare eller producent, kommer du förmodligen överväga att köpa hårdvaran. Strategin liknar den som Apple använde med ITunes för att bygga upp en kundkrets för iPods och IPhones, och den fungerar väldigt väl.


Är DaVinci Resolve något att ha?

Davinci Resolve är det redigeringsverktyg jag väljer i första hand, och det gör jag inte bara för att det är gratis. Det erbjuder många avancerade funktioner, upplösning upp till 8k, en avancerad och användarvänlig tidslinje med flera spår, utmärkta övergångar och effekter, färginställningar, och en stor mängd olika videoformat för dina färdiga filmer. Om du gillar YouTube eller Vimeo, så finns det förinställningar som underlättar när du skapar videor för dina sociala medier-projekt. Varför betala för sådana funktioner när du kan få dem gratis? 

Det stämmer att gränssnittet är lite överväldigande för nybörjare, men med nya Cut Page i version 16 erbjuds ett enklare gränssnitt för dig som behöver hjälp att komma igång. Faktum är att det är precis som med applikationer som Photoshop CC, att det finns mer funktioner än den genomsnittliga användaren någonsin kommer att ha behov av, men i takt med att du blir mer erfaren så är du inte fast i en applikation som hindrar dig från att bli ännu mer kreativ. Det är gratis, så prova gärna att ladda hem och testa själv.


Hur kan Contour Multimedia Controller PRO v2 förbättra ditt arbete med DaVinci Resolve?

De flesta kreativa applikationer har ett stort antal kortkommandon som du kan använda för att aktivera vanliga funktioner. DaVinci Resolve är inget undantag, med bokstavligen hundratals att välja mellan. Ingen redigerare använder alla, och de flesta har 10 till 15 favoriter. Men att ha snabb tillgång till en handfull av dessa kan verkligen snabba upp ditt arbete. Med Contour Multimedia Controller PRO v2 kommer du enkelt åt dina favoriter bland kortkommandona, vilket gör PRO v2 till ett populärt verktyg bland de som redigerar video.

Genom en kombination av ett hjul och 15 programerbara knappar, fungerar den tillsammans med din vanliga mus, men du får alla dina favoriter bland kortkommandon tillgängliga för din reservhand. Chris Watkins kallade Contour Multimedia Controller PRO v2 en av de bäst bevarade hemligheterna när det gäller videoredigering, och det är verkligen en sevärd video som finns här.


Contour Multimedia Controller PRO v2 kommer förbättra ditt arbete i DaVinci Resolve

Contour Multimedia Controller PRO v2 använder en smart mjukvara för PC & Mac som gör att verktyget fungerar tillsammans med en rad olika applikationer, inklusive DaVinci Resolve.

Installera mjukvaran, plugga in din PRO v2, starta DaVinci Resolve och du kommer med en gång kunna skanna igenom din tidslinje genom att använda hjulet. Femton knappar är förprogrammerade för att lägga till, dela upp och skriva över videoklipp, lägga till markeringar, markera och avmarkera, ångra/göra om och massor av andra ytterligare funktioner som är populära i DaVinci.

Det är möjligt att de förinställda valen inte passar ditt sätt att arbeta, och i så fall är det väldigt enkelt att programmera om knapparna så att de utför de funktioner som du önskar. Om det går att göra via ditt tangentbord, kan det mappas mot Contour Multimedia Controller PRO v2, vilket innebär att dina favoritinställningar alltid är inom räckhåll, så att du sparar massor av tid och undviker onödig akrobatik med dina fingrar på tangentbordet.

I den här videorecensionen beskriver Chris Watkins varför detta är det bästa verktyget han någonsin köpt.

Om du är intresserad av att veta mer om Contour Multimedia Controller PRO v2 ta en titt här.