Goda råd mot tenosynovit i handleden

Du ser vanligtvis inte Matt Faulkners arbete, men du har kanske hört det. Matt är en begåvad ljuddesigner inom området postproduktion, partner på Method Post och har arbetat med olika TV-program, inklusive Repair Shop (BBC), The Gift (BBC) och Secret Shopper (Channel 4). Som kreativ veteran är han också bekant med tenosynovit och de risker hans arbetsdag kan innebära.

Matt Faulkner

Dubbing Mixer, Sound Editor, Post Advisor

Method Post

Många timmar framför datorn kan leda till tenosynovit i handleden

Matt använder en av branschens ledande plattformar för ljudproduktion när han sitter vid sin arbetsstation. Efter många års arbete upp till tolv timmar om dagen började han få problem med senorna i handen, vilket gjorde det svårt för honom att arbeta. Att använda en normal mus blev så småningom mycket smärtsam, så han provade ett antal ergonomiska alternativ, men de passade inte för hans arbetsuppgifter.

14 dagars provperiod

Matts erfarenheter är vanliga i en bransch med många frilansare. Om du inte har tillgång till rådgivningen från företagshälsan som vissa stora företag erbjuder, kan det vara frestande att själva köpa produkter som ska lindra smärtsamma störningar som tenosynovit. Men det kan snabbt bli ett dyrt nöje.

“Trackballs och joysticks hjälpte inte, så jag bestämde mig för att prova Unimouse under en 14-dagars gratis provperiod. Det är inte den billigaste musen på marknaden, men jag är glad att jag provade den. Den smarta designen gör att den känns som en förlängning av min hand. När provperioden var över bestämde jag mig för att köpa den eftersom den lindrade min smärta.”

“ Unimouse fungerar från det ögonblick du tar ut den ur förpackningen. När du har justerat den till den vinkel du vill ha och känner dig bekväm kan du fortsätta arbeta. "

Vertikalt utförande

Contour Designs 14-dagars gratisperiod är till för att låta kunderna själva avgöra om en ergonomisk mus är rätt val för dem. En vertikal mus som Unimouse placerar handen i en naturlig position. För många är det ett nytt sätt att arbeta på, vilket kan ta lite tid att vänja sig vid.

“Det tog mig några dagar att vänja mig vid det, helt enkelt på grund av att muskelminnet vant sig vid att använda en vanlig mus. Men jag kom snabbt tillbaka till samma takt och jag brukar nu använda musen i helt upprätt läge, vilket också är bra för att lindra min skada. Den 14-dagars gratisperioden innebar att jag fick den tid jag behövde för att bedöma hur jag upplevde musen innan jag köpte den.”

Läs mer om Unimouse

Klar för användning

Ibland kan ergonomisk utrustning orsaka oväntade nackdelar. Det kan kräva manuella justeringar, installationer av drivrutiner eller programvarukonfiguration. Detta är dock inte fallet med Unimouse.

“Unimouse fungerar från det ögonblick du tar ut den ur förpackningen. När du har justerat den till den vinkel du vill ha och känner dig bekväm kan du fortsätta arbeta. Jag skulle definitivt rekommendera den till alla jag känner – även till de som inte lider av tendonit eller andra förslitningsskador.”

Prova gratis i 14 dagar

Prova en Unimouse som förebygger och minskar smärta och obehag i underarm och händer.
Välj mellan Unimouse i kablad eller trådlös version och höger eller vänster hand.

DELA DENNA CASE STORY

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
account android arrow-alt-circle-down arrow-alt-circle-left arrow-alt-circle-right arrow-alt-circle-up arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up author bars behance blogger buffer caret-down caret-left caret-right caret-square-down caret-square-left caret-square-right caret-square-up caret-up cart-menu-1 cart-menu-2 cart-menu-3 cart-menu-4 categories chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up clock close comments cookies copyright coupon-discount date-modified date-published discord double-arrows-down double-arrows-left double-arrows-right double-arrows-up dribbble envelope-open envelope eye facebook fax flickr foursquare github gmail google-drive grid-view hashtag hollow-ring homepage instagram ios level-down-alt level-up-alt line link linkedin list-view login logout long-arrow-alt-down long-arrow-alt-left long-arrow-alt-right long-arrow-alt-up medium messenger mobile-menu mobile phone pinterest place qq quote-left quote-right quotes reading-time-hourglass reading-time-stopwatch reddit rss scroll-to-top search shazam shopping-bag shopping-cart side-panel-opening-2-left side-panel-opening-2-right side-panel-opening-left side-panel-opening-right skype slack small-arrow-down small-arrow-left small-arrow-right small-arrow-up sms snapchat soundcloud spinner spotify stackoverflow sync telegram tiktok times-circle tinder trello tripadvisor tumblr twitch twitter viber vimeo vine vkontakte website wechat whatsapp windows wishlist xing yelp youtube zoom