Motverka RSI med Unimouse

Lana Dolan är ansvarig för ergonomiska bedömningar vid brittiska Vaughan Ergonomics (VergoUK). Hon är specialiserad på datorskärmsutrustning och assisterar organisationer runt om i Storbritannien. Med lång erfarenhet inom detta område är Lana expert på att rekommendera möbler, tangentbord, datormöss och relaterad utrustning till personer som lider av RSI eller riskerar att utveckla komplexa medicinska tillstånd på grund av kontorsarbete.

Lana Dolan
Bedömningsansvarig
VergoUK

En stark favorit

“Vi ger råd till kontorsarbetare och i vårt sortiment har vi en stor mängd möbler och ergonomiska produkter. Folk jobbar mer och mer framför datorn, vilket gör att de på lång sikt utsätts för RSI-relaterade hälsorisker och det är dessa vi försöker förhindra”, säger Lana Dolan.

Lana har ett varierat arbete och det har även de klienter hon träffar. Det kan vara svårt att hitta rätt mus till en klient, men Unimouse förenklar det hela eftersom den passar så många olika människor. “Unimouse är bara en av många ergonomiska datormöss som vi har i sortimentet, men den har snabbt blivit en favorit eftersom den är mer anpassningsbar än någon annan mus på marknaden. Den är designad för att passa användaren snarare än att personen ska anpassa sig till musen. Det är avgörande för att minska risken för RSI”, fortsätter Lana.

Woman tries to relieve pain in her hands from repetitive strain injuries

Vertikal justering och tumstöd

Unimouse kan justeras vertikalt till mellan 35 och 70 graders vinkel, vilket gör att handställningen blir naturligare och handleden inte belastas så hårt. Den har även ett tumstöd som kan flyttas för att passa olika stora händer.

“Det jag gillar mest med Unimouse är att den är så anpassningsbar. Det är svårt att bedöma var en person kan komma att få ont, särskilt om orsaken är en komplex RSI, men Unimouse är en lösning som fysiskt passar många eftersom den kan justeras vertikalt och har ett flyttbart tumstöd.”

Du kan läsa mer om Unimouse här
Unimouse is a fully adjustable vertical computer mouse - you choose the angle you prefer to work with

"Den är designad för att passa användaren snarare än att personen ska anpassa sig till musen. Det är avgörande för att minska risken för RSI."

Lyd mina råd

Det är alltid förtroendeingivande när en specialist följer sina egna råd, och Lana använder själv en Unimouse, trots att hon inte har något RSI-problem.

“Jag har själv börjat använda Unimouse när jag jobbar med datorn. Inte för att jag lider av karpaltunnelsyndrom, utan för att jag inser hur fördelaktigt det är ur ett förebyggande perspektiv. Med Unimouse får armen en vilsam ställning. Den är bekväm och justerbar och det går att byta ställning. Om den är bra för mina klienter är den också bra för mig. I min yrkesroll rekommenderar jag ofta Unimouse, precis som mina kollegor gör.”

Lana Dolan, Lead Assessor