Case: Jyske Bank committed to combating repetitive work

“Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång”, säger Sine Askov Møller, arbetsmiljökonsult i Team Working Environment på Jyske Bank. “De ska tycka om sitt jobb och inte behöva stå ut med överdriven fysisk eller psykisk belastning på arbetet. Vi vet att det är svårt att helt och hållet undvika stress och spänning. Därför letar vi ständigt efter tips och råd för att lägga till aktivitet och variation i arbetsdagen. Och våra ansträngningar i detta avseende är verkligen inte bortkastade – medarbetarna kan se att de gör skillnad och är snabba att ta till sig nya initiativ. “

Sine Askov Møller
Arbetsmiljökonsult i Team Working Environment
Jyske Bank

Huvudverktyg av robust kvalitet

Sine Askov Møller förklarar exakt varför Jyske Bank har valt RollerMouse-lösningen för sina anställda: “Mus och tangentbord är de viktigaste verktygen som används av de flesta bland personalen på Jyske Bank. Det är därför viktigt att se till att dessa verktyg är av robust kvalitet, enkla att arbeta med och lätta att installera. RollerMouse har utmärkt design, känns bra och är underbar att arbeta med.””

Användning av RollerMouse förebyggar repetitivt arbete

”Anställda kan själva beställa en RollerMouse från vår webbshop. Det som gäller är: låt oss veta om den inte hjälper! Men när en anställd har installerat en, hör vi knappast någonsin av honom eller henne igen. Det är faktiskt snarare troligt att vi får fler beställningar från samma avdelning under de följande veckorna”, säger Sine Askov Møller.

Elsine S. Møller är en IT-tekniker som är anställd på Jyske Banks avdelning för säkerhets- och användaradministration. Hon har arbetat heltid vid ett tangentbord under de nio år som hon varit på Jyske Bank. På hennes tidigare arbetsplats var hon ofta sjuk på grund av en musrelaterad skada som orsakade henne sådan smärta att hon inte kunde lyfta sin högra arm, men när hon kom till Jyske Bank fick hon en centrerad RollerMouse att arbeta med – och smärtan kom aldrig tillbaka.

Läs mer om våra centrerade möss

Sine Askov Møller

Symmetrisk mus

Händer och fingrar är nästan ständigt i rörelse när Elsine S. Møller arbetar med sin RollerMouse. Hon använder tummen och pekfingret på sin högra hand för att styra musen och fingrarna på sin vänstra hand för att aktivera musknapparna. Detta ger en mer balanserad arbetsställning och tar bort den fysiska belastningen. Elsine S. Møller är särskilt förtjust i det breda handledsstödet på RollerMouse Red plus: “Jag kan vila min armbågar på skrivbordet och mina handleder på handledsstödet, vilket ger en bekvämare arbetsställning. Utan det börjar mina axlar genast att göra ont.”

Elsine S. Møller vill gärna börja använda flera av de andra RollerMouse-funktionerna, till exempel kopiera/klistra in: “Det är väldigt smart men jag har svårt att vänja mig av med de kortkommandon som jag brukar använda. Jag har en tendens att falla tillbaka i gamla vanor när jag jobbar snabbt”, förklarar hon.

RollerMouse Red plus and a Balance Keyoard from Contour Design. Contour design cures Mouse arm and RSI. At Contour Design you can buy your new RollerMouse, Unimouse and SliderMouse.

“Det som gäller är: låt oss veta om den inte hjälper! Men när en anställd har installerat en, hör vi knappast någonsin av honom eller henne igen."

RollerMouse anpassar sig automatiskt

Sammanfattningsvis framhäver arbetsmiljökonsulten Sine Askov Møller ytterligare en fördel med nya RollerMouse Red: Användarna kan anpassa sin RollerMouse-inställning som de vill. De kan ställa in markörhastigheten och bestämma hur känslig de vill att musen ska vara. Dessutom är det den enda i sitt slag som anpassar sig automatiskt om du arbetar på flera skärmar. “Vi har just introducerat två-skärmslösningar, där det är otroligt viktigt att du har fullständig kontroll över din markör”, betonar hon

blank

Om Team Working Environment

Jyske Banks Team Working Environment hittas inom HR-service och IT-stöd. Teamet drar inte bara upp de allmänna riktlinjerna för arbetsmiljön, utan arbetar också specifikt med arbetstagarnas välbefinnande, den psykologiska arbetsmiljön och de fysiska arbetsförhållandena på plats. Banken är engagerad i att bekämpa monotont och repetitivt arbete, och ett av dess initiativ är att erbjuda ett lönsamt alternativ till det konventionella tangentbordet/musinstallationen. Därför har Team Working Environment valt RollerMouse-lösningen och det tillhörande Balance Keyboard med målet att undvika påfrestning hos anställda som arbetar många timmar framför datorskärm och tangentbord.

blank