Case: Sound Advice on Tendonitis

Du ser vanligtvis inte Matt Faulkners arbete, men du har kanske hört det. Matt är en begåvad ljuddesigner inom området postproduktion, partner på Method Post och har arbetat med olika TV-program, inklusive Repair Shop (BBC), The Gift (BBC) och Secret Shopper (Channel 4). Som kreativ veteran är han också bekant med tenosynovit och de risker hans arbetsdag kan innebära.

Matt Faulkner
Dubbing Mixer, Sound Editor, Post Advisor
Method Post

Man with sunglasses

Många timmar framför datorn kan leda till tenosynovit i handleden

Matt använder en av branschens ledande plattformar för ljudproduktion när han sitter vid sin arbetsstation. Efter många års arbete upp till tolv timmar om dagen började han få problem med senorna i handen, vilket gjorde det svårt för honom att arbeta. Att använda en normal mus blev så småningom mycket smärtsam, så han provade ett antal ergonomiska alternativ, men de passade inte för hans arbetsuppgifter

14 dagars provperiod

Matts erfarenheter är vanliga i en bransch med många frilansare. Om du inte har tillgång till rådgivningen från företagshälsan som vissa stora företag erbjuder, kan det vara frestande att själva köpa produkter som ska lindra smärtsamma störningar som tenosynovit. Men det kan snabbt bli ett dyrt nöje

“Trackballs och joysticks hjälpte inte, så jag bestämde mig för att prova Unimouse under en 14-dagars gratis provperiod. Det är inte den billigaste musen på marknaden, men jag är glad att jag provade den. Den smarta designen gör att den känns som en förlängning av min hand. När provperioden var över bestämde jag mig för att köpa den eftersom den lindrade min smärta.”

sound advice on tendonitis

“ Unimouse fungerar från det ögonblick du tar ut den ur förpackningen. När du har justerat den till den vinkel du vill ha och känner dig bekväm kan du fortsätta arbeta. "

Vertikalt utförande

Contour Designs 14-dagars gratisperiod är till för att låta kunderna själva avgöra om en ergonomisk mus är rätt val för dem. En vertikal mus som Unimouse placerar handen i en naturlig position. För många är det ett nytt sätt att arbeta på, vilket kan ta lite tid att vänja sig vid.

“Det tog mig några dagar att vänja mig vid det, helt enkelt på grund av att muskelminnet vant sig vid att använda en vanlig mus. Men jag kom snabbt tillbaka till samma takt och jag brukar nu använda musen i helt upprätt läge, vilket också är bra för att lindra min skada. Den 14-dagars gratisperioden innebar att jag fick den tid jag behövde för att bedöma hur jag upplevde musen innan jag köpte den.”

Läs mer om Unimouse 

Using the Unimouse from Contour Design

Klar för användning

Ibland kan ergonomisk utrustning orsaka oväntade nackdelar. Det kan kräva manuella justeringar, installationer av drivrutiner eller programvarukonfiguration. Detta är dock inte fallet med Unimouse.

““Unimouse fungerar från det ögonblick du tar ut den ur förpackningen. När du har justerat den till den vinkel du vill ha och känner dig bekväm kan du fortsätta arbeta. Jag skulle definitivt rekommendera den till alla jag känner – även till de som inte lider av tendonit eller andra förslitningsskador.”