The mobile workstation

Lyckligtvis är vi vana vid att ergonomin på kontoret har en viss kvalitetssäkring. Tyvärr är det långt ifrån alla som tar den med oss, om vi arbetar hemifrån eller ofta byta arbetsplats. Men det finns faktiskt lika många regler och restriktioner för din arbetsplats där hemma som på kontoret – om du jobbar hemifrån minst en dag i veckan. Sitter du numera och arbetar vid köksbordet med din bärbara dator, så gör dig själv en tjänst och se över din utrustning. Arbetsmiljöverket rekommenderar att den bärbara datorn kompletteras med ett extra tangentbord och ett externt styrdon, om den används istället för en stationär dator, längre stunder. Och det är viktigt att få toppen av skärmen upp i ögonhöjd.

Ergonomiskt datortillbehör för skiftande arbetsplatser

Om du ofta byter arbetsplats eller arbetsstation tänker du kanske att det vore bökigt att utrusta arbetsplatsen med ergonomiskt korrekta arbetsredskap. Eller att utrustningen är för tung att släpa runt på. Så behöver det inte vara. Med vårt RollerMouse Travel Kit, som väger mindre än en påse mjöl och är lätt att bära med sig, får du en ergonomisk arbetsplats som ökar din effektivitet, förebygger spänningar och minskar besvär orsakade av en traditionell mus. Med vårt Travel Kit blir ditt arbete enklare och bekvämare och genom att prioritera rätt arbetsredskap kan du få mer variation och ork i vardagen – även om du ofta byter arbetsplats.

Läs våra goda råd för en mobil arbetsplats här

details of an optimized ergonomic workstation setup. The setup consists of a Unimouse, Balance Keyboard and Laptop Riser from Contour Design.

Få en bättre vardag med ett RollerMouse Travel Kit, som består av:


1. Contour RollerMouse Red plus – så att du kan jobba ergonomiskt i en avslappnad och naturlig position


2. Contour Balance Keyboard – så du kan ställa in tangentbordet till negativ lutning och därigenom få optimal skrivkomfort


3. Contour Laptop stand – så att din bärbara dator kommer upp i rätt ögonhöjd och du slipper böja nacken


4. Contour Sleeve – så att du enkelt kan ta med dig utrustningen

Produkter för den mobila arbetsstationen

 • Hand on the Contour UniMouse

  Unimouse


  – Contour Unimouse är en serie av avancerade justerbara möss, som med en prisbelönt design låter dig enkelt och snabbt anpassa och justera musens lutning och tumstöd när helst du önskar det. Möjligheten att variera användningen av musen i löpet av dagen minimerar belastningsskador och ger dig krafter kvar efter en lång arbetsdag. Variation mellan sinsemellan bra arbetsställningar är a och o, när det gäller ergonomi.

  Helt justerbar


  – Vårt patenterade ledade gångjärn gör det möjligt att justera musens vinkel till var som helst mellan 35 och 70 grader. Det friktionsbaserade låsningssystemet är lätt att använda och stabilt i varje position - även på, säg 57 grader. Det är precis som att justera backspegeln i en bil.

 • CONTOUR LAPTOPHOLDER

  Laptop Stand


  – Ett laptopsställ som används till den bärbara datorn så att skärmen hamnar på en optimal höjd. Tack vare stativet kan du glömma obekväma arbetsställningar och påfrestande nackproblem.


  – När den bärbara datorn placeras på stödet kan du sitta tillbakalutad i stolen och arbeta med ett externt tangentbord och mus så att din arbetsställning blir ergonomisk. Du sparar nacke, ögon och axlar.