Polaris investerar i Contour Design

Polaris invests in Contour Design

published

Polaris har ingått ett avtal med ägaren av Contour Design om att förvärva en majoritetsandel i företaget.

Contour Design är en pionjär inom ergonomiska mus- och tangentbordslösningar med patenterade produkter som RollerMouse, Unimouse och Balance Keyboard. Contour Design grundades 1995 och har sedan dess levererat ergonomiska möss av hög kvalitet som eliminerar skadliga rörelser och hjälper till att skapa säkrare arbetsvanor.

”Contour Design har skapat sig en marknadsledande position i Norden och USA tack vare unika och patenterade lösningar som lindrar smärta och förhindrar skador hos datoranvändare. Vi är särskilt imponerade av den exceptionella feedbacken från kunderna och den lojala kundbasen, som ytterligare understryker det värde som Contour Designs produkter har för slutkunden. Vi ser stor potential i att utöka den geografiska täckningen och erbjuda Contour Designs innovativa produkter till nya regioner när den ergonomiska mognaden ökar i resten av Europa och USA”, säger Niels Worning, partner på Polaris.

Tack vare fokus på ergonomi och medarbetarnas välbefinnande är marknaden för ergonomiska möss stor i de nordiska länderna. Tillväxten inom Contour Design förväntas nu i allt högre grad komma från nya geografiska områden, när marknaderna utanför Norden mognar med mer fokus på ergonomi och stöd från lagstiftning om anställdas välbefinnande.

”Vi har skapat oss en stark marknadsposition i våra nuvarande geografiska områden. Vår expertis inom ergonomiska möss i kombination med Polaris omfattande erfarenhet, resurser och meriter när det kommer till att stödja ledningsgrupper på deras väg från att vara regionala marknadsledare till att göra en internationell tillväxtresa gör oss mycket optimistiska inför Contour Designs framtid”, säger Kenneth Schach, VD EMEA

Polaris kommer att bilda ett partnerskap med ledningsgruppen och grundaren Steven Wang, som också kommer att vara en betydande aktieägare efter transaktionen. Syftet är att skapa ytterligare medvetenhet om fördelarna med ergonomiska möss i Norden, resten av Europa och USA. Ägarbytet medför inga ändringar i befintliga samarbetsavtal eller kundrelationer.

”Det gläder mig att få överföra majoritetsandelen i Contour Design till en ansedd ägare som Polaris. Vi har en gemensam vision när det gäller att göra högkvalitativa ergonomiska produkter tillgängliga för fler datoranvändare som idag inte har rätt lösningar för smärtlindring och förebyggande”, säger Steven Wang, grundare av Contour Design

Parterna är överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. Transaktionen är villkorad av att vissa villkor uppfylls.

För mer information:
Niels Worning, Partner på Polaris, +45 23 44 45 76
Kenneth Schach, VD EMEA, +45 22 45 72 52

Om Polaris
Polaris är ett nordiskt företag som investerar i väletablerade medelstora företag i Norden. Huvudkontoret finns i Köpenhamn. Sedan 1998 har Polaris uppnått ett kapitalåtagande på cirka 1,7 miljarder euro. Polaris fokuserar på att investera i företag med tillväxt- och utvecklingspotential. Hittills har Polaris investerat i 43 företag och genomfört mer än 80 tilläggsinvesteringar. Polaris äger för närvarande 13 företag med en total omsättning på +1 miljarder euro och cirka 5.000 anställda. Contour Design blir den första investeringen i Polaris V.
www.polarisequity.dk