Ergonomi för kreativa människor

Ergonomics for creators

published

Rockstjärnor inom marknadsföring, Sociala medier-experter och Innovatörer kan också ha användning för en ven

Kreativt arbete kan innebära många timmar framför datorn och för att säkerställa att energin inte går åt till smärta och obehag, är det bra med en "vän i nöden". Unimouse kan vara den vän som minskar belastningen och gör hela skillnaden för dig.

Att sitta många timmar framför datorn är ansträngande för kroppen, det kan leda till smärta eller obehag på olika sätt - t.ex. i skuldror, handleder eller nacke. Något som kan nicka igenkännande till när de hör. Smärtorna begränsas inte till specifika jobbfunktioner eller yrkeskategorier, utan drabbar brett - gemensamt för samtliga att de ägnar många timmar varje dag åt arbete framför datorn.

Så hjälpte Unimouse fotografen Adrian Storey med hans handledssmärtor.

För att utföra kreativt och detaljerad arbete behöver du rätt verktyg. Samtidigt ska du hålla din kropp frisk och fri från smärta. Med Unimouse får du ett precisionsverktyg som gör det möjligt för dig att byta ställning och därmed reducera smärta och minska belastningen på din kropp.

"Styrkulor och joysticks hjälpte inte, så jag bestämde mig för att prova Unimouse utan kostnad under en 14 dagars testperiod. Det är inte den billigaste musen på marknaden, men jag är glad att jag gav den en chans."


Smärta och obehag som följd av arbete med musen är olyckligt för de flesta, men för frilansare kan det vara katastrofalt. Smärtorna kan bli så oöverstigliga att det kan bli svårt att genomföra sitt arbete. Därför är det viktigt att arbeta förebyggande och ta små indikationer på stort allvar. Det finns många olika diagnoser men alla är obehagliga och bör tas på allvar. Vanligtvis råder vi dig alltid att ta kontakt med din arbetsgivare eller din arbetsmiljörådgivare, men om du är frilansare är det inte säker att du har den möjligheten. Då kan det vara läge att ta kontakt med din läkare så att du kan få hjälp med problemen.

Få goda råd om ergonomi på arbetsplatsen här.

Matt Faulkner är klippare och jobbar med ljudredigering. Han började uppleva problem med senorna i sin hand, som gjorde det svårt för honom att arbeta. Det blev efterhand mycket smärtsamt att använda en vanlig mus, så han provade en rad olika ergonomiska alternativ, som dessvärre inte passade för hans arbetsuppgifter.

Matts upplevelser är vanliga i en branch med många frilansare. Om man inte har tillgång till en arbetsmiljörådgivare, som många större organisationer erbjuder, kan det vara frestande att försöka produkter som ska lösa problemen, produkter som kan lindra smärtan och felaktig belastning i handlederna. Det kan dock snart bli en dyr historia.

"Styrkulor och joysticks hjälpte inte, så jag bestämde mig för att prova Unimouse utan kostnad under en 14 dagars testperiod," säger Matt. "Det är inte den billigaste musen på marknaden, men jag är glad att jag gav den en chans". Den smarta designen innebär att den känns som en förlängning av min hand. När provoerioden var slut bestämde jag mig för att köpa den, eftersom den lindrade mina smärtor".


Contour Design kostnadsfria provperiod på 14 dagar är tänkt att ge kunderna en möjlighet att själva avgöra om en ergonomisk mus kan vara något för dem. En vertikal mus som Unimouse ger handen en naturlig position. För många innebär det ett nytt sätt att arbeta på och det kan behövas lite tid för att vänja sig.

"Det tog mig ett par dagar att vänja mig vid det, helt enkelt på grund av muskelminnet efter att ha använt en vanlig mus. Men jag kom snabbt upp i samma arbetstempo, och nu använder jag oftast musen i den helt upprätta positionen, som också bidrar till att lindra mina smärtor. Den kostnadsfria provperioden innebar att jag fick den tid jag behövde för att avgöra om det var rätt mus för mig, innan jag köpte den."

Läs mer om Unimouse här.

Oavsett om du är expert på sociala medier, en stjärna på marknadsföring eller innovatör, en vanlig textförfattare eller något helt annat, så kan du ha nytta av att tänka över hur du arbetar. Hos Contour tror vi att rätt arbetsverktyg kan göra den stora skillnaden när det gäller hur stor belastning du utsätter dig själv för. Därför har vi ägnat de senaste 25 åren åt att utveckla produkter som möter behoven av både precision och variation, så att du kan använda din energi till att vara kreativ istället för att hantera smärtor eller obehag i samband med ditt arbete framför datorn.