Bästa rummet för hemmakontoret: vardagsrummet, tvättstugan eller sovrummet?

Woman at her home office

published

Om du har möjlighet ska du välja ett rum eller en del av ett ett rum som ingen annan använder. De flesta utrymmen i ett hem är inte avsedda för att vara ett kontor. Soffa, fåtölj, matbord, säng etc. Bekvämt i vardagen, men sällan tillräckligt ergonomiskt för 7-8 timmars stillasittande arbete.

Det bästa utrymmet för ett hemmakontor är alltid det där du har plats för att skapa din egen kontorsplats. Med ett bord som har rätt höjd och storlek för dina behov, med arbetsstol, avstånd mellan dator och stol etc.

Du behöver inte ha en ateljé eller ett eget kontor. Det kan helt enkelt vara ett hörn i vardagsrummet där du hittar utrymme för att inreda ditt hemmakontor. Det kanske inte ser så snyggt ut med ett hemmakontor i vardagsrummet, men det är förmodligen att föredra om alternativet är att få ont i ryggen?

Läs ocksa: Det optimala hemmakontoret – inredning med fokus på trivsel, ergonomi och effektivitet

ladda gem vår guide till hemmakontoret

Inspirera varandra till bra hemmakontor

Du är definitivt inte den enda på din arbetsplats som ibland arbetar hemifrån. Troligtvis har de flesta sitt eget hemmakontor och har fått erfarenheter av vad som fungerar bra och vad som inte fungerar så bra.
Dela erfarenheter med varandra när det gäller det bra hemmakontoret. Hjälp varandra att få ut det bästa av arbetet hemifrån. Det finns gott om fördelar med hemarbete för de arbetsplatser som sätter ergonomi och det goda arbetslivet på dagordningen.

Läs mer: Är du redo för den nya hybrida arbetsplatsen?