Reduce pain with an ergonomic mouse

Farväl till musarm

Att använda en traditionell datormus leder ofta till problem eftersom armen översträcks och ständigt belastas. Genom att regelbundet använda en ergonomisk mus kan du förebygga, lindra och minska besvär som bl.a. musarm och karpaltunnelsyndrom.

Farväl till musarm

Du läser kanske denna sida eftersom du redan har problem med musarm, karpaltunnelsyndrom, tennisarmbåge, bursit eller liknande. Tusentals svenskar lider av arbetsrelaterade besvär och det stora antalet sjukdagar innebär stora kostnader. Om du sitter framför datorn många timmar varje dag är det viktigt att din arbetsplats är ergonomiskt utformad så att du kan jobba så bekvämt som möjligt.

Läs mer om arbetsmiljöarbete här.

Hur kan en ergonomisk mus hjälpa mot musarm?

Ergonomiska möss kan på olika sätt minska besvär och avhjälpa musarm och andra belastningsskador. Gemensamt för de flesta ergonomiska möss är att de är designade för att ge händerna bra stöd så att man slipper hålla krampaktigt om musen. Med vår RollerMouse tar du ergonomin ett stort steg längre genom att den musen inte ska greppas alls. Och den ger dessutom mycket fler sätt för dina händer och fingrar att arbeta avslappnat tillsammans, än t ex en pekplatta.

Hos Contour Design har vi utvecklat flera olika typer av ergonomiska möss. Här nedan kan du läsa mer om hur de olika modellerna kan förebygga och minska besvär. Vilken modell du ska välja är en smaksak, men valet kan avgöras av dina arbetsuppgifter eller dina specifika behov beroende på vilka smärtor eller besvär du har.

Woman tries to relieve pain in her hands from repetitive strain injuries

Hela 99% upplever en minskning av smärta och obehag när de använder en ergonomisk mus

Prova en ergo-mus

Förebygg och minska problem med hjälp av RollerMouse

När man använder en vanlig datormus går det inte att undvika att man översträcker armen och vrider kroppen. Det beror på att musen ofta är placerad för långt bort från kroppen. Den konstanta översträckningen belastar inte bara handen. Även underarm, överarm och axel belastas, samtidigt som hållningen blir dålig eftersom överkroppen vrids. Med en centrerad mus som RollerMouse placerad centralt framför tangentbordet får du automatiskt en ergonomisk arbetsställning. Det gör att du slipper översträcka och vrida dig som du måste göra med en vanlig datormus. RollerMouse är en lösning som gör att du kan hålla båda händerna i en neutral och avslappnad ställning nära kroppen. Du slipper också helt det onaturliga greppet om musen och kan istället fördela belastningen jämnt mellan händerna.

Med en RollerMouse undviker man de upprepade rörelser som kan ge smärta i nacke, axlar, armbågar och handleder. Med RollerMouse kan du jobba på ett helt nytt sätt. Det kan ta lite tid att vänja sig vid den, därför erbjuder vi dig att testa gratis i 14 dagar!

Läs mer om alla fördelarna
blank white photo

Förebygg och minska problem med hjälp av Unimouse

Med Unimouse kan du snabbt ändra handställning så att du använder olika muskler och senor och undviker att hålla handen i en statisk ställning. Musen är justerbar så att du kan ändra ställning om du under dagen känner obehag i någon viss del av handen. Musen kan lutas i en vinkel på mellan 35 och 70 grader och tumstödet kan dras ut, skjutas framåt och bakåt och roteras så att du får ett optimalt och avslappnat tumgrepp. Därmed minskar de risker som är kopplade till inåtroterad underarm och du slipper gripsmärtor, tryck mot tummens grundled och belastningsskador.

Unimouse hjälper personer som har musrelaterade besvär i underarm och fingrar. Designen liknar en vanlig datormus och det är därför lätt att byta till den.

Läs mer om alla fördelarna
details of an optimized ergonomic workstation setup. The setup consists of a Unimouse, Balance Keyboard and Laptop Riser from Contour Design.