Därför är det värt att investera i en ergonomisk mus

Why an ergonomic mouse is worth the investment

published

Många anser att en ergonomisk mus är en alltför stor investering. Vi tror dock att du kommer att upptäcka att det på sikt är (mer än) värt pengarna.

Vid första anblicken på prislappen, drar många slutsatsen att en ergonomisk mus är en för stor investering. Och ja, en ergonomisk mus är ofta dyrare än en traditionell gammaldags mus. Men det finns naturligtvis en anledning till det.

I den här artikeln granskar vi varför de ergonomiska mössen kostar som de gör och förklarar varför vi tror att du också tycker att det är värt investeringen att ersätta din gamla, traditionella mus med en ergonomisk modern mus.

Läs mer: Undvik skador och spara pengar: Effekter av en ergonomiskt korrekt kontorsplats


Vad kostar en ergonomisk mus?

När du handlar - oavsett om det är i mataffären eller om det handlar om barnskor online - är en av de första sakerna du tittar på priset. Det är klart. De flesta av oss vill veta hur mycket vi behöver punga ut med, och se till att vi tycker att priset är rätt innan vi lägger produkten i varukorgen.

Vad du måste betala beror dock först och främst på vad dina individuella behov är, och därför beror priset på vilken mus du behöver. En typ av ergonomisk mus - och därmed ett pris - är perfekt för din kollega, medan en annan mus och ett annat pris är perfekt för dig.

Så till syvende och sist handlar det om att hitta rätt mus för dina behov.

en utskriftsvänlig ergonomisk checklista för att få till din kontorsplats.

Innan vi kommer till frågan om att hitta rätt mus för dina behov, tar vi dock tjuren vid hornen och försöker svara på frågan som ofta dyker upp, nämligen: varför är ergonomiska möss "så" dyra?

Det korta svaret är att priset beror på kvalitet och mängden arbete och forskning som ligger bakom produkten.

Och så var det frågan om rätt mus för dina behov.

Om du har problem med smärta i axlar och nacke kan det vara en centrerad mus, som är rätt val för dig. Om det däremot är smärta i handleden eller i fingrarna som orsakar de största utmaningarna, kan det vara så att en vertikal mus är en bättre lösning för dig.

Men ärligt talat är frågan om rätt mus för dina behov lika individuell som frukostpreferenser - en vill ha yoghurt med müsli, en annan vill ha havregrynsgröt med mjölk, en tredje vill ha grönsaker och en fjärde hoppar över frukosten.

Vi rekommenderar därför, i enlighet med arbetsmiljöverket, att du testar de olika alternativen innan du bestämmer dig. Det ger dig bäst förutsättningar att investera i den ergonomiska mus som passar dig bäst.


Är det värt att investera i en ergonomisk mus?

På Contour Design gör vi vad vi kan för att se till att pengarna du eller ditt företag spenderar på ergonomi verkligen kommer till nytta.

Därför är kvalitet när det gäller materialval absolut grundläggande för våra produkter. Detta innebär att våra möss håller länge och inte behöver bytas ut redan innan du hunnit trycka på copy-paste tio gånger och lärt känna din nya mus. Och det är också därför vi har två års garanti och erbjuder en gratis provperiod.

En annan helt avgörande sak när det gäller våra produkter är naturligtvis ergonomin. Människor är olika och därför är också behoven olika.

En viktig sak när det gäller bra ergonomiska produkter är möjligheten till variation i arbetet. Precis som du vid ditt höj- och sänkbara skrivbord behöver kunna justera höjden och ställa dig upp och sätta dig ned som det passar dig, måste du också kunna justera musen och ditt arbete med musen efter behov och helst flera gånger under dagen. Den möjligheten erbjuder våra produkter.

Prova gratis i 14 dagar


Du kan få stöd när det gäller att konfigurera din Contour Design-produkt med hjälp av våra användarmanualer eller genom att kontakta supporten.

Resultatet av ett ergonomiskt korrekt arbete blir färre belastningsskador och därmed mindre sjukfrånvaro. För även om det inte är särskilt farligt att arbeta vid en dator kan låsta arbetspositioner, som ofta är en följd av felaktig utrustning, skapa spänningar och smärta i nacke, axlar, rygg, handleder och fingrar.

Bra ergonomisk utrustning är en långsiktig investering

Sjukfrånvaro är både dyrt och irriterande. Det märks snabbt.

Det är dyrt för företaget som betalar lön till den anställde som är sjuk och ofta också måste anställa och betala någon annan som tar över arbetsuppgifterna.

Det är irriterande för den anställde som lider av smärta på grund av en så basal sak som att helt enkelt göra sitt jobb. Därför är det också tydligt att båda parter vill undvika sjukfrånvaro. Och här kan investeringar i goda ergonomiska förhållanden på arbetsplatsen vara räddningen. Det förutsätter självklart att sjukfrånvaron eller smärtan utlöses av olämpliga ergonomiska förhållanden.

Goda ergonomiska förhållanden kan hjälpa till att förebygga skador eller lindra smärta som redan har uppstått.

Ladda ner vår Ergonomiska checklista och få koll på din kontorsplats.

Med andra ord. Investeringar i ergonomi kan vara den bästa investeringen för både företaget och de anställda.

Visste du at:
För att sitta ergonomiskt korrekt vid din kontprsplats och undvika överbelastning av nacke, axlar och armar måste du bland annat ha armarna nära din kropp och dina händer framför din kropp.
Skärmarbete, Danska Fysioterapeuter 2008

Prislappen på produkten är en sak. Vad du riskerar att få betala i förlorat arbete och potentiell sjukfrånvaro om du inte investerar god ergonomi är något helt annat.