The permanent workstation

Den fasta arbetsplatsen

Vi på Contour Design utvecklar produkter som är anpassade för dig och ditt arbetssätt – och inte tvärt om. Det innebär att du erbjuds ergonomiska produkter som kan anpassas och justeras efter dina behov och preferenser. Alla våra ergonomiska lösningar kan anpassas och ger bra stöd och komfort – så oavsett om du helst jobbar med en enhandsmus eller med en centrerad får du en imponerande ergonomisk upplevelse.

Vilka har nytta av våra ergonomiska lösningar?

Lösningarna är tänkta för dig som vill optimera din arbetsställning med hjälp av bra alternativ till de traditionella produkterna. Oavsett om du har ett vanligt kontorsarbete och jobbar i Word och Excel eller om du jobbar mer kreativt i Adobe- eller CAD-program kommer du känna att komforten blir betydligt bättre med våra ergonomiska lösningar.

 

Du kan läsa mer om god ergonomi på kontoret här

 

white black photo

Lösning med enhandsmus:

Unimouse – Balance Keyboard – Balance Keyboard Wrist Rest

 

Om man säger Unimouse, avser man också variation. Unimouse är vår prisbelönta datormus, vars justerbara design gör det enkelt att anpassa musens lutning och tumstöd så att det passar dig – och när det passar dig. Detta minskar risken för gripsmärtor och trycket på tummens nedersta led, vilket leder till färre belastningsskador. Unimouse är utrustad med hela sex programmerbara knappar och ett skrollhjul som ger din kreativitet fria tyglar. Unimouse finns för både höger- och vänsterhänta.

 

Balance Keyboard och det tillhörande handledsstödet minskar belastningen på handleder, händer och fingrar samt säkerställer en bra arbetsställning eftersom armarna blir korrekt placerade framför kroppen. Tangentbordet är ergonomiskt designat med justerbar lutning så att du kan välja den vinkel som passar dig bäst: negativ, neutral och positiv. Trots sin kompakta design har Balance Keyboard samma funktionalitet som ett fullstort tangentbord med genvägs- och mediaknappar samt ett numeriskt tangentbord. Handledsstödet är designat speciellt för Balance Keyboard och kombinationen är idealisk för dig som föredrar att använda en enhandsmus.

 

Se mer
a detailed photo of a laptop on a laptop stand, a hand on a vertical ergonomic mouse and a keyboard on a desktop

Lösning med centrerad mus:

RollerMouse Red plus – Balance Keyboard

 

RollerMouse Red plus är till för dig som tillbringar större delen av arbetsdagen framför en eller flera skärmar. Den centrerade musen placeras framför tangentbordet. Du behåller händerna framför kroppen, arbetar med små nätta rörelser och sparar nacke, axlar, armbågar och handleder. Du kan enkelt skapa variation genom att använda båda händerna och du jobbar med större precision. Skräddarsy din RollerMouse Red plus så att den passar dig; anpassa knapparna och välj klickljud och markörhastighet.

 

Även till denna lösning används Balance Keyboard Det ergonomiska tangentbordet med justerbara ben och lutningsfunktion kan ställas in i tre lägen: negativ, neutral och positiv. Om du ställer in tangentbordet i negativ vinkel får du den mest idealiska skrivställningen eftersom du kan slappna av i fingrarna. Trots sin kompakta design har Balance Keyboard samma funktionalitet som ett fullstort tangentbord med genvägs- och mediaknappar samt ett numeriskt tangentbord. Tillsammans med RollerMouse Red plus får du en ergonomisk arbetsplats som förbättrar din arbetsställning och ökar komforten.

 

Se mer

Ergonomisk lösning för din skärm nr. 2

Laptop Riser

 

Om du använder din bärbara dator som en andra skärm, eller om du vill göra det, behöver den höjas upp, så att du inte behöver sitta med böjd nacke när du tittar på den. Här presenterar vi Laptop Riser som en lösning på problemet. Smärta i rygg, nacke och axlar är klassiska symtom som kan uppstå efter många timmars sittande med nacken böjd. Laptop Riser är vår ergonomiska lösning som gör det möjligt att justera din bärbara dator så att skärmen hamnar i ögonhöjd – så du inte behöver sitta ergonomiskt obekvämt.

 

Laptop Riser hjälper till att säkerställa ergonomiskt korrekt arbete både i ditt permanenta kontorsutrymme, när du är ute på resa och på hemmakontoret. Den är utformad för att passa både stora och små skrivbord, den är kompakt, robust, har en slimmad design och är lätt att anpassa till individuella behov.

 

Laptop Riser hjälper till att säkerställa en naturlig, ergonomisk arbetsposition, vilket minskar risken för smärta i nacke, rygg och axlar på grund av en dålig hållning.

 

Se mer
aluminium laptop stand from Contour Design called Laptop Riser on a white background