Bli av med smärta med en vertikal mus

Corporate woman with wrist pain at work

published

Vi har goda nyheter till dig. Med en vertikal mus kan du bli av med smärta när du arbetar med datormusen.


Är du en av de som har upplevt smärta när du arbetar med datormusen? Det finns många som har gjort det och fortfarande gör det.

Faktum är att två av tre kontorsanställda upplever fysisk smärta som nacksmärta eller handledsvärk på jobbet. Enligt den danska fackföreningen HK Stat.

Visste du:  
"De vanligaste besvären som uppstår vid felaktig användning av datormöss är musarm (lateral epikondylit) och allmän muskelsmärta."
Källa: Jarle Marheim, arbetsmiljökonsult (hälsa, miljö och säkerhet)

Jarle Marheim arbetsmiljökonsult i Norge sätter ord på de vanligaste besvär som förekommer på jobbet, där mycket arbete görs med användning av datormus och tangentbord:

  • ”Smärta i underarmen och handleden är ganska vanligt bland de av oss som arbetar mycket med tangentbordet och datormusen. Det kan innebära vad vi vanligtvis kallar musarm eller allmän muskelsmärta som uppstår till följd av monotont arbete där man sitter i samma position för länge."
  • "Du kan också få smärta och obehag i axeln och nacken, eftersom fel position med handen / armen sprider sig uppåt, så vi intar ofta fel position.”
  • "Fysisk smärta minskar livskvaliteten och blir för somliga något som påverkar deras liv under längre perioder."
  • "Många av oss har stillasittande jobb framför datorn och får inte tillräckligt med variation under dagen. Det sätter sig i kroppen och det kan vara svårt att bli av med de besvär som uppstår till följd av detta."

Men det finns något du kan göra för att undvika smärta i de delar av kroppen som är mest utsatta under dagen, nämligen hand, arm och nacke. Om du tycker att detta låter tilltalande, läs bara vidare, för en vertikal mus kan hjälpa.

prova en ergonomisk vertikal mus idag

Hur kan en vertikal mus lindra smärta och förhindra skador?

Rätt arbetspositioner är A och O när det gäller ergonomi och gör att du har mer energi kvar efter en lång arbetsdag. Källa: Jarle Marheim, arbetsmiljökonsult i Norge.

De tre viktigaste funktionerna som lindrar smärta och förhindrar skador är:

  • Vinkeln
  • Stöd för tummen
  • Personliga inställningar


Vinkeln är av största vikt

Det riktigt smarta med en vertikal mus är att du kan justera lutningen i valfri vinkel från 35 till 70 grader och därmed ändra position under dagen. Därför är musen en utmärkt lösning för att lindra smärta när man arbetar med datormusen.


Stöd till tummen

Det justerbara tumstödet kan justeras i alla riktningar, ut / in, upp / ner, framåt / bakåt, lutning och rotation. Den här funktionen minskar därför greppsmärtor och tar bort trycket på tummens rot, vilket resulterar i färre belastningsskador och att du kan hålla musen på ett avslappnat sätt.


Ställ in exakt efter dig och dina behov

Du kan justera musknapparna efter behov och därmed få den arbetsposition med handen som passar dig perfekt. Efter inställningen har du en helt anpassad mus som passar perfekt i din hand.

Det finns många fördelar med att använda en vertikal mus, och du kan läsa mycket mer om dem här.