Hur kan jag bli mer aktiv när jag sitter på kontoret varje dag?

How active can I be when I am in the office every day?

published

Det är en fråga många ställer sig själva. Fler och fler håller på att bli medvetna om riskerna med stillasittande arbete och har en önskan om att bli mer fysiskt aktiva. Men hur mycket rörelse krävs och hur blir det en daglig rutin att röra på sig?

Även om du ägnar många timmar per dag på kontoret framför datorn, kan du ändå få in lite fysisk aktivitet här och där. Det kräver beslutsamhet och uthållighet, men det är inte omöjligt.

Se vad Dr. David Agus säger i CBS News om fysisk aktivitet och varför det är viktigt att röra på sig under dagen.


Ta all hjälp du behöver - ju mer desto bättre

Det är inte alltid lätt att ändra sina vanor. Därför är det en bra idé att ta all hjälp du kan få om du vill nå ditt mål. På Contour Design vet vi att daglig fysisk aktivitet och variation är viktiga inslag under en sund och hälsosam arbetsdag. Därför lyfter vi fram hur våra produkter designats för att underlätta att rörelse och variation blir en naturlig del av arbetsdagen framför datorn. Men även om våra produkter hjälper dig krävs det också beslutsamhet från dig för att fysisk aktivitet ska bli ett naturligt inslag i din arbetsvardag.

Allt du behöver veta om ergonomi


Hur kan jag ändra mina vanor?

Vanor är svåra att ändra på, även de gånger då du vet att en förändring skulle göra nytta. Därför rekommenderar vi att du inför nya goda vanor i anslutning till redan etablerade vanor.

Här är några exempel på sådant du kan göra:

  • Börjar du alltid din arbetsdag med ett glas vatten eller en kopp kaffe? Då kan du bestämma dig för att alltid hämta vattnet eller kaffet från vattenmaskinen eller kaffeautomaten längst bort från ditt kontor. Välj dessutom ett litet glas eller en liten kopp så att du snart behöver gå och hämta mer.
  • Om du arbetar i ett flervåningshus så kan du börja ta trappan istället för hissen. Åtminstone en bit på vägen.
  • Om du kör bil till jobbet kan du parkera lite längre från din arbetsplats än vad du brukar - då får du in en promenad som en daglig rutin.

Läs också "5 enkla steg till en varierad arbetsdag".