Du har ju också bytt ut din telefon från 80-talet, eller hur?

You've replaced your 80's phone, haven't you?

published

De senaste årtiondena har det skett en utveckling när det gäller inredning och kontorsutrustning på kontoret. Tänk dig att vi fortfarande skulle använde samma telefoner som vi gjorde på 80-talet. Det är svårt att föreställa sig, eller hur?

När vi pratar om de gamla telefonerna från 80-talet skrattar vi och minns de stora otympliga klossarna. Det gäller både de som stod på skrivbordet och de första mobiltelefonerna som lanserades.

Vi har gått från stora osmidiga telefoner till en små smartphones som vi alltid har med oss ​​i fickan. Och där är vi, tack vare att tekniken utvecklas i snabb takt. Och tur är det.


Visste du: 
Att den första bärbara mobiltelefonen vägde 11,5 kg
Källa: Post & Tele museum Danmark

Utveckling av datormusen

Om vi ​​jämför telefonutvecklingen med utvecklingen av datormusen ser vi att det är lika otänkbart att använda en datormus från 80-talet som det är att arbeta med en telefon från samma tidsperiod.

Det som är lite konstigt med datormusen är att många fortfarande använder samma typ som utvecklades på 80-talet. Vilket inte är lämpligt idag.

Som med så mycket annat har det även skett en utveckling när det gäller moderna ergonomiska möss. Med tiden har kontorsarbetare drabbats av besvär i armar och handleder, även kallat musarm (lateral epikondylit), genom att handen hålls i en böjd vinkel och genom att musen pressas nedåt. Därför är utvecklingen av musen lika relevant som utvecklingen av telefonen - eftersom den förhindrar just dessa skador.

Läs mer: Bli av med smärta med en vertikal mus

Den klassiska musen

Många timmar framför datorn med en klassisk mus kan orsaka smärta och långvariga skador. När skadan har inträffat ska den behandlas med rätt hjälp från din läkare eller sjukgymnast. Det kan vara en lång process som ingen av oss vill vara med om.

Visste du att: 
 "De allra flesta arbetsskador på kontoret beror på de mycket grundläggande förhållandena runt skärmen, musen och tangentbordet."
Källa: Danska socialarbetarföreningen

Eftersom det finns moderna ergonomiska möss kan du med fördel byta ut den gamla klassiska musen och stärka din fysiska hälsa.

Läs mer: Fördelar med en vertikal mus


Den moderna datormusen  

Det lönar sig att investera i en modern mus, eftersom du kan förhindra skador som annars kan komma med tiden när du använder en klassisk mus.

Vår Unimouse har justerbara funktioner som hjälper dig att justera musen så att den passar din hand och dina behov perfekt. Med en enda, enkel nedladdning får du möjlighet att ställa in de sex knapparna på musen så att funktionerna passar ditt sätt att arbeta.

Samtidigt gör det justerbara tumstödet att du kan hålla musen på ett avslappnat sätt, vilket minskar greppsmärtor och tryck på roten vid tummen, vilket minskar risken för belastningsskador. Detta är bara ett litet urval av de många fördelarna med att använda en modern mus.

Unimouse funktioner

Listan med fördelar med en modern mus är längre än du kanske tror. Lär dig mer om fördelarna här.