RollerMouse är som ett Kinderägg för arkitekter

creative professional drawing on paper

published

Är du arkitekt eller teknisk designer, så arbetar du säkert många timmar framför datorn varje dag. Du har förmodligen också många uppdrag som innebär arbete på flera skärmar samtidigt, och dessutom uppdrag då detaljer och stor precision är viktigt. Men har du de rätta arbetsredskapen, som fungerar för dina behov? Du har säkert både en touchpad och ett ritbord, men vad sägs om en RollerMouse?

De allra flesta av oss som arbetar många timmar framför datorn, har perioder då vi känner av belastning i musarmen, det vill säga armen som hanterar musen. Det kan vara en känsla av obehag eller smärta och det kan kännas hela vägen från fingertopparna till nacken och axlarna. Det påverkar hur effektivt du kan arbeta och din känsla av tillfredsställelse med arbetet, och det kan också ha stora effekter på ditt arbetsliv generellt. Det är där RollerMouse kommer in i bilden.

Utifrån en arkitekts synvinkel, är RollerMouse som ett Kinderägg med tre stora fördelar framför en vanlig datormus: ergonomi, variation och effektivitet.

  • Egonomi: du sitter automatiskt i en bra och ergonomisk arbetsposition, eftersom musen är centrerad framför dig
  • Variation: du använder båda händer, vilket skapar större varation och mindre belastning
  • Effektivitet: du arbetar snabbare och mer effektivt med de smarta funktionerna

För David Carlsson, som arbetar med visualiseringar och arkitekturella lösningar i 3D, blev RollerMouse hans räddning när han inte längre kunde lyfta sin arm på grund av smärta. "RollerMouse säkerställer lika belastning på båda händer och skonar armar och axlar. Jag behöver aldrig sträcka på armarna som jag gör med en vanlig mus. Mina armar är stilla medan jag arbetar och jag kan hålla ryggen rak. Det gör att jag kan arbeta både snabbare och mer effektivt. Faktum är att det är min hand som hindrar mig. Med en RollerMouse bromsar jag med en hand och har kontrollen med den andra, istället för att göra alla rörelser med samma hand. Jag kan inte föreställa mig något mer ergonomiskt."

Läs om hur RollerMouse har hjälpt David att bli av med sin smärta

 

De smarta funktionerna gör att du jobbar mer effektivt

För David och många andra som arbetar med grafik, är det scrollbaren och de andra smarta funktionerna, såsom kopiera/klistra in-knappar och möjligheten att snabbt ändra pekarhastighet, som gör den stora skillnaden. Videoproducenten Kristian Baycroft håller med om det:

"Efter ett tag märkte jag att jag faktiskt redigerade snabbare på grund av ett antal orsaker. För det första krävs det enbart små rörelser med en RollerMouse för att flytta pekaren över skärmen. Det kan låta som en liten sak, men det gör stor skillnad i längden. För det andra har RollerMouse "kopiera" och "klistra in"-knappar som gör det mycket enklare när jag behöver kopiera något. Jag vet att det finns kortkommandon via tangentbordet, men dessa knappar går mycket snabbare att använda än alla kortkommandon. Ibland glömmer jag att använda dem, för att jag inte är van vid det, men när jag kommer ihåg det sparar jag tid! Till sist arbetar jag snabbare med RollerMouse eftersom jag kan jobba längre utan att behöva pausa, eftersom jag jobbar mycket bekvämare med mina händer. RollerMouse har en ergonomisk design som gör att du använder både musen och tangentbordet på ett hälsosammare sätt. Jag ser kanske inte ens alla fördelar än, men jag är säker på att mitt 60-åriga jag kommer att tacka mig."

Läs om varför Kristian tycker att RollerMouse är en bekväm mus att använda

 

Nya verktyg kräver anpassning

Det är ingen tvekan om att det kan ta lite tid att vänja sig vid att gå från en vanlig mus till en centrerad mus som RollerMouse. Allt handlar om vanor. Och när du väl kommer över den första tröskeln och märker hur mycket mer effektivt ditt arbete blir, är det svårt att tänka sig att gå tillbaka till en vanlig mus. Kristian förklarar det på ett bra sätt:

"Att komma igång med RollerMouse var väldigt enkelt, allt som krävs är att koppla in den i en USB-port. Initialt, hade jag svårt att komma överens med min RollerMouse, eftersom den kändes väldigt annorlunda mot en vanlig mus. Jag fortsatte att sträcka mig efter min mus till höger om tangentbordet. Jag var tvungen att lära mig från början hur jag skulle använda min RollerMouse, men inlärningskurvan var brant. Efter några få dagar var jag bekväm med RollerMouse och kunde använda den lika snabbt som en vanlig mus. Jag trodde inte jag skulle vänja mig vid RollerMouse, men det var spännande att lära sig något helt nytt och när den känslan hade lagt sig hade jag redan vant mig vid RollerMouse."

På Contour Design tror vi på våra egna produkter, och med 25 år av erfarenhet av att utveckla ergonomiska möss och tangentbord, vet vi vad som fungerar. Därför drar vi oss inte för att erbjuda dig en 14 dagars kostnadsfri gratisperiod. Oavsett om du är arkitekt, tekniker, grafisk designer, videoproducent eller om du jobbar med siffror i Excel vet vi att RollerMouse kan göra stor skillnad för ditt vardagliga arbete. Vill du ha ett Kinderägg och är du redo att uppleva skillnaden? Beställ då din kostnadsfria gratisperiod här

Om du vill läsa mer om RollerMouse, klicka på den här länken

 

Fakta* om att använda en centrerad mus:

  • 99% säger att användningen av ett centrerat pekdon har minskat smärta och obehag
  • 65% menar att ergonomisk utrustning gör att de arbetar mer effektivt
  • 54% har upplevt smärta vid användning av en traditionell mus

* En undersökning genomförd i samarbete med Coxit PR i Norden med 4000 deltagare